Manyetik Seviye Göstergesi

30-01-2024 23:09
Manyetik Seviye Göstergesi
Manyetik seviye göstergesi, sıvı tankının yanına veya üstüne flanşlarla veya dişli bağlantılarla monte edilir. Cihaz, dikey bir ölçüm tüpünden ve üzerinde kapaklar bulunan bir gösterge rayı bulunan bir dış ölçüm göstergesinden oluşur. Her flap kalıcı bir mıknatısla donatılmıştır ve bir tarafı beyaz, diğer tarafı kırmızı renktedir.
Boru ve gösterge için her ikisi de manyetik olmayan malzemeden yapılmıştır. Ölçüm tüpüne halka mıknatıs içeren özel yapım bir şamandıra yerleştirilir. Şamandıralar varsayılan olarak paslanmaz çelikten (SS316) yapılmıştır. Ancak ihtiyaç duyulması halinde titanyum, pvc veya PTFE malzemeden yapılabilir.
Manyetik seviye göstergeleri, tankların birbiriyle iletişim kurması prensibiyle çalışır ve bu nedenle tüp içindeki seviye, tanktaki seviyeye eşit olur.
Şamandıradaki halka mıknatıs, flaplerdeki mıknatısları iter. Şamandıra sıvı yüzeyiyle birlikte yukarı hareket ettiğinde flapler kırmızıya dönecek ve tanktaki sıvı seviyesini gösterecektir. Kırmızı renkli flapler tankta ne kadar sıvı bulunduğunu, beyaz renkli flapler ise tankın hangi kısmının boş ve gaz içerdiğini gösterir.
Manyetik seviye göstergeleri aynı tanktaki iki sıvı arasındaki arayüz seviyesini ölçmek için de kullanılabilir. Bakım gerektirmezler ve tozdan, darbelerden, titreşimlerden, yüksek sıcaklıklardan, nemden ve hatta aşındırıcı, asitli maddelerden etkilenmezler.
Bir seçenek olarak standart seviye göstergesi aynı zamanda kontaklar ve seviye transmitterleri gibi elektronik bileşenlerle de tedarik edilebilir.

Avantajları

Sürekli ve kolay izleme imkanı
Sızdırmaz kontrüksiyon
İstenen boy ve bağlantıda imalat
Farklı yoğunluklarda çalışma imkanı
Çeşitli montaj tiplerine uygun imalat
Uzun ömür
Kolay bakım
350 C'ye kadar dayanım 
Cetvelli ve vanalı modelleri olması
Oransal çubuk bağlamaya uygun, kontak alınabilir

Uygulama Alanları

Doldurma ve boşaltma kapları
Petrol ve petrol ürünleri için kullanılan tanklar
Yağ kazanları
Dizel yakıt tankları ve jeneratör uygulamaları
Denizaltı, helikopter ve gemi yakıt tankları
Sıcak su kazanları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.